προγραμμα
Σεπτέμβριος 2020
Σάββατο: Αναχώρηση στις 10:00 για Σούνιο για μια διαδρομή φυσιολατρικού – πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Από το βάραθρο Χάος, διάσχιση κοιλάδων Σούριζας και Αγριλέζας, πλούσιων σε μεταλλευτικές δραστηριότητες, και κατάληξη σε παραλία στο Σούνιο. Μπάνιο και φαγητό. Επίσκεψη στον Ναό του Ποσειδώνα για το ηλιοβασίλεμα και επιστροφή στην Αθήνα. ΩΠ5,ΥΔ +200μ.-300μ.
Δήλωση συμμετοχής από 1/9
Αρχηγοί: Λάζαρος Κουλπούζης, Διονύσης Κουκουλάς
Σάββατο: Αναχώρηση στις 07:00 για Νεάπολη Λακωνίας. Επίσκεψη στο φημισμένο σπήλαιο της Καστανιάς, ένα από τα ομορφότερα σπήλαια της Ελλάδας και το πλουσιότερο σε ποικιλομορφία στην Ευρώπη, ηλικίας 3 εκατ. ετών. Στη συνέχεια, αν το επιτρέψει ο χρόνος, κολύμπι στην παραλία Παυλοπέτρι προς παρατήρηση (με μάσκα θαλάσσης) της βυθισμένης αρχαίας πόλης. Το απόγευμα, κυκλική πορεία στη ρίζα του βράχινου όγκου της Μονεμβασιάς δίπλα στη θάλασσα και κατόπιν περιήγηση στην καστροπολιτεία (Κάτω και Άνω Πόλη).
Κυριακή: Πεζοπορία σε ένα από τα ομορφότερα μονοπάτια της Πελοποννήσου, κατά μήκος της νότιας πλευράς της χερσονήσου του Μαλέα, με τη θάλασσα να απλώνεται ακριβώς από κάτω. Από το παράλιο ψαροχώρι του Προφήτη Ηλία, πορεία προς το εκκλησάκι της Αγ. Μαρίνας και στη συνέχεια προς το κατάλευκο ξωκλήσι της Αγ. Ειρήνης, με κατάληξη στο νοτιότερο σημείο του ακρωτηρίου, τη Μονή του Αγ. Γεωργίου Μαλέα (13ος-14ος αιώνας), ένα πανάρχαιο ερημητήριο χτισμένο σαν αετοφωλιά πάνω στα απόκρημνα βράχια. Επιστροφή από τα ίδια και επίσκεψη στο απολιθωμένο φοινικόδασος του Καβομαλιά, ηλικίας 2-3 εκατ. ετών. Φαγητό και επιστροφή στην Αθήνα. ΩΠ 5, ΥΔ 150μ., ΒΔ 1.
Δήλωση συμμετοχής με προκαταβολή από 2/9
Αρχηγός: Μάκης Κακολύρης
Κυριακή: Αναχώρηση στις 07.00 για Πίσια Κορινθίας. Ανάβαση, μέσα από γραφικό μονοπάτι, στην κορυφή της Μεγάλης Ντουσκιάς (1050μ.) με καταπληκτική θέα στις Αλκυονίδες, το Κορομπίλι, τη λίμνη Ηραίου και τα γύρω βουνά. Προώθηση στην Ψάθα για μπάνιο και φαγητό. ΩΠ 4-5, ΥΔ +/- 650 μ.
Δήλωση συμμετοχής από 10/9
Αρχηγός: Θανάσης Πρέντζας
Παρασκευή: Αναχώρηση το απόγευμα από Ραφήνα με το πλοίο για Γαύριο, όπου και όλες οι διανυκτερεύσεις σε κάμπινγκ και δωμάτια.
Σάββατο: Προώθηση στη Χώρα – Νημποριό και πορεία από την παραλία, από σηματοδοτημένο μονοπάτι, προς Αποίκια – Κατακαλαίους – Βουρκωτή (ΩΠ 3, ΥΔ +420μ.). Στη συνέχεια, παράλληλα με τον ποταμό Άχλα, διάσχιση του υγροβιότοπου από σηματοδοτημένο μονοπάτι και κατάληξη στην παραλία της Άχλας (ΩΠ 4, ΥΔ -670μ.). Μπάνιο και επιστροφή από το ίδιο μονοπάτι μέχρι τη μονή Αγ. Νικολάου – περιφερειακό δρόμο Άνδρου (ΩΠ 2, ΥΔ +240μ.). Προώθηση στη Χώρα για φαγητό και επιστροφή στο Γαύριο.
Κυριακή: Προώθηση στο Έξω Βουνί και πορεία σε σηματοδοτημένο μονοπάτι που διασχίζει υπέροχους οικισμούς με εντυπωσιακή θέα στην ανατολική πλευρά του νησιού με κατάληξη στο Κόρθι. Πιθανή παράκαμψη για Πισκοπειό και επίσκεψη στο γεφύρι της Αγάπης, γνωστό από την ταινία Μικρά Αγγλία. Κατάληξη στον όρμο Κορθίου για μπάνιο στην παραλία της Γριάς το Πήδημα, με τον εκπληκτικό βράχο. Φαγητό, προώθηση στο Γαύριο και αναχώρηση με το πλοίο για Ραφήνα. ΩΠ 2,5-3, ΥΔ +112μ. -508μ.
Δήλωση συμμετοχής με προκαταβολή από 9/9
Αρχηγός: Δημήτρης Τυροπώλης
Οκτώβριος 2020
Παρασκευή: Αναχώρηση στις 17:00 για Συκιά Φωκίδας. Τακτοποίηση σε λίγα δωμάτια και σε σκηνές.
Σάββατο:
Ομάδα Α΄: Πορεία από το χωριό προς το εκκλησάκι – σπήλαιο της Ζωοδόχου Πηγής. Από εκεί, ακολουθώντας γιδόστρατες που ελίσσονται μέσα στις εντυπωσιακές ορθοπλαγιές της Γκιώνας και με την βοήθεια σταθερών σχοινιών τοπικά, ανάβαση στην κορυφή Τραγονόρος (2449μ.). Κατάβαση για τη διανυκτέρευση στο καταφύγιο του ΠΟΑ στη θέση Λάκα Καρβούνη. ΩΠ 10-11, ΥΔ 1700μ., ΒΔ 3+.
Εξοπλισμός: Κράνος υποχρεωτικό.
Ομάδα Β΄: Από τη Συκιά, μέσα από το μονοπάτι του Λαζορέματος, ανάβαση μέχρι τη Βαθιά Λάκκα και κατόπιν στην κορυφή της Γκιώνας Πυραμίδα (2507μ.), ψηλότερη κορυφή της Ν. Ελλάδας. Κατάβαση για διανυκτέρευση στο καταφύγιο του ΠΟΑ, στη θέση Λάκκα Καρβούνη. ΩΠ 9, ΥΔ 1800μ., ΒΔ 3.
Κυριακή: Από το καταφύγιο του ΠΟΑ, κατάβαση μέσω της χαράδρας της Ρεκάς στο χωριό Βίνιανη. Φαγητό κι επιστροφή στην Αθήνα. ΩΠ 5, ΥΔ -1200μ., ΒΔ 1.
Δήλωση συμμετοχής από 23/9
Αρχηγοί: Γιάννης Δημητράκης, Λάζαρος Κουλπούζης
Σάββατο: Αναχώρηση στις 07:00 για Μεσολόγγι – Αγ. Γεώργιο Χούνιστας. Ανάβαση μέσα από πυκνό δάσος στην κορυφή Γρεβενό (937μ.), με καταπληκτική θέα στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου και την Τριχωνίδα. Διανυκτέρευση στη Ναύπακτο, όπου θα παρακολουθήσουμε τις φαντασμαγορικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου. ΩΠ 3-3,30, ΥΔ500μ.,
Κυριακή: Προώθηση στο χωριό Ποτιδάνεια της Ορεινής Ναυπακτίας και ανάβαση στο Τρίκορφο (1549μ.) μέσα από πυκνό δάσος καστανιάς στην αρχή και ελάτης στη συνέχεια. Επιστροφή από τα ίδια. Γεύμα στην τοπική ταβέρνα και επιστροφή στην Αθήνα. ΩΠ 4,5-5, ΥΔ 750μ..
Δήλωση συμμετοχής με προκαταβολή από 23/9
Αρχηγοί: Πηνελόπη Παρασκευοπούλου, Γιώργος Σωτηρόπουλος
Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για Ελάτη Αρκαδίας. Πορεία στο Δυτικό Μαίναλο προς Ζυγοβίστι. Θα περάσουμε από την σπηλιά του Λύγκου, την πηγή Μπουρμπουλίστρα, το τεράστιο οροπέδιο Βλάχικων και, αφού συναντήσουμε τα παλιά μονοπάτια που πήγαιναν προς Ράδου και Στεμνίτσα στο τετράστρατο στου Μπιλάλη, τον Άγιο Γεώργιο με την ομώνυμη πηγή, την Πίσω Βρύση και την παλιά εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, κατάληξη στο χωριό Ζυγοβίστι. Φαγητό και επιστροφή στην Αθήνα. ΩΠ 6, ΥΔ 650μ.
Δήλωση συμμετοχής από 8/10
Αρχηγός: Ιωάννα Πολύδερα
Παρασκευή: Αναχώρηση στις 17:00 για Λιτόχωρο, όπου και η διανυκτέρευση σε δωμάτια και σκηνές.
Σάββατο: Προώθηση στο καταφύγιο του Σταυρού.
Ομάδα Α: Μέσα από πανέμορφο μονοπάτι μέσα στις οξιές με τα υπέροχα φθινοπωρινά χρώματα, κατηφορική πορεία μέχρι το τρίτο γεφυράκι του Ενιπέα. Στη συνέχεια, ανηφορική πορεία παράλληλα με τον Ενιπέα προς το παλιό μοναστήρι του Αγ. Διονυσίου και κατάληξη στα Πριόνια. Συνάντηση με την ομάδα Β και κοινή ανηφορική πορεία στο Μονοπάτι της Σιωπής, με τις πανύψηλες οξιές, μέχρι τη διασταύρωση της Πετρόστρουγκας. Στη συνέχεια, πορεία στο τραβερσαριστό μονοπάτι και κατάληξη στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας για τη διανυκτέρευση. ΩΠ7, ΥΔ 1300μ., ΒΔ 3.
Ομάδα Β: Προώθηση στα Πριόνια, συνάντηση με την ομάδα Α και κοινή πορεία μέχρι το καταφύγιο της Πετρόστρουγκας για τη διανυκτέρευση. ΩΠ 4, ΥΔ 1000, ΒΔ 2.
Κυριακή: Από πανέμορφο μονοπάτι, κατάβαση μέχρι το καταφύγιο της Κορομηλιάς, πορεία από μονοπάτι προς την τοποθεσία Σέλωμα και κατάληξη στο καταφύγιο του Σταυρού. Φαγητό κι επιστροφή στην Αθήνα. ΩΠ 6, ΥΔ + 300μ., -1200μ, ΒΔ 2.
Δήλωση συμμετοχής με προκαταβολή από 7/10
Αρχηγός: Γιάννης Δημητράκης, Ράνια Χατζηδάκη
Νοέμβριος 2020
Κυριακή: Το δρυόδασος του Μογγοστού είναι ένα μνημείο της φύσης, καταχωρημένο στα «Αισθητικά Δάση» του δικτύου NATURA.
Αναχώρηση από τη Αθήνα, με προορισμό το Σούλι Κορινθίας. Θα ξεκινήσουμε την πορεία μας από τη βρύση στην διασταύρωση της Χούνης. Ύστερα από περπάτημα 10 λεπτών σε χωματόδρομο, θα μπούμε στο μονοπάτι. Θα ανηφορίσουμε ελαφρώς στο ρέμα και μετά από λίγο αρχίζει το δρυόδασος. Θα συνεχίσουμε σε πιο χαμηλή βλάστηση πεζοπορώντας παράλληλα με την χαράδρα της Χούνης. Θα συναντήσουμε το πρώτο τριγωνομετρικό κολωνάκι στα 953μ. με υπέροχη θέα προς το Μάρκασι, τα χωριά του Ξυλοκάστρου έως και την οροσειρά της Ζήρειας. Συνεχίζουμε την πορεία μας προς το δεύτερο κολωνάκι στα 943 μ., κάνοντας μία μικρή παράκαμψη (προαιρετικά) για να δούμε το ιδιαίτερο ανάγλυφο κάθετων βράχων και μικρών σπηλαίων που έχουν σχηματισθεί. Φτάνοντας στο κολωνάκι θα έχουμε θέα προς την Παναγία την Καρφιώτισσα, την Τσούκα Ζεμενού και τον Κορινθιακό Κόλπο. Επιστροφή στο σημείο εκκίνησης. ΏΠ 5, ΥΔ +,-150μ. Ενδείκνυται για αρχαρίους. Γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής και επιστροφή στην Αθήνα.
Δήλωση συμμετοχής από 22/10
Αρχηγός: Θανάσης Πρέντζας
Σάββατο: Αναχώρηση στις 08:00 για Αθανάσιο Διάκο (Μουσουνίτσα). Ανάβαση στο καταφύγιο του ΠΟΑ στη θέση Μετερίζια (2000μ.) για την διανυκτέρευση. ΩΠ 3, ΥΔ 1000μ., ΒΔ 2.
Κυριακή: Ανάβαση από καλογραμμένο μονοπάτι στις Πόρτες και τον Μέγα Κάμπο και από εκεί στην ψηλότερη κορυφή των Βαρδουσίων, τον Κόρακα (2495μ.) Επιστροφή από τα ίδια στο καταφύγιο του ΠΟΑ και στη συνέχεια στον Αθανάσιο Διάκο. ΩΠ 8, ΥΔ + 500μ. – 1500μ., ΒΔ 3.
Δήλωση συμμετοχής από 27/10
Αρχηγός: Νικόλας Αναστασόπουλος
Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για Χαλκίδα – Άνω Στενή – Διάσελο Δίρφης. Πορεία από δασωμένο μονοπάτι μέχρι το καταφύγιο του ΕΟΣ Χαλκίδας και κατόπιν πορεία από την πλευρά του Αιγαίου κάτω από τις κορυφές της Δίρφης πάνω στο παλιό μονοπάτι που χρησιμοποιούσαν οι Βλάχοι βοσκοί για να μετακινήσουν τα κοπάδια τους. Εκπληκτική θέα μέχρι τις Σποράδες. Κατάληξη στο χωρίο Γλυφάδα. Φαγητό στην Αρτάκη και επιστροφή στην Αθήνα. ΩΠ 4,ΥΔ +200μ-800μ.
Δήλωση συμμετοχής από 5/11
Αρχηγοί: Λεωνίδας Μαργέλης, Χρήστος Χρυσάφης
Σάββατο: Αναχώρηση στις 07:00 για Καστόρειο Λακωνίας. Κυκλική πορεία: Μαρμαρογέφυρο – Αγ. Μάμας – σπηλαιοξωκλήσια Αγ. Λουκά και Μεσοσπορίτισσας – Μαρμαρογέφυρο. ΩΠ 3,ΥΔ μικρή.
Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο και, νωρίς το βράδυ, συμμετοχή στα δρώμενα της Μπουκουβάλας με τη γιορτή του λαδιού, κεράσματα, μουσική και χορό.
Κυριακή: Προώθηση στο Γεωργίτσι, το μπαλκόνι του Ταΰγετου. Πορεία από δασικό δρόμο, είσοδος στο μαγευτικό φαράγγι των Μύλων και κατάληξη στο Καστόρειο. Αν λόγω βροχών το φαράγγι δεν περνιέται, θα πραγματοποιηθεί άλλη ανάλογη πορεία στην περιοχή. ΩΠ 4, ΥΔ -500μ.
Δήλωση συμμετοχής με προκαταβολή από 10/11
Αρχηγός: Ιωάννα Πολύδερα.
Σάββατο: Αναχώρηση στις 06:30 για Κεφαλόβρυσο Καρπενησίου. Πορεία σε μονοπάτι δίπλα στον Καρπενησιώτη ποταμό προς το πετρογέφυρο των Κορυσχάδων και ανάβαση μέχρι το χωριό Κλαυσί. Μικρή στάση στην όμορφη πλατεία του χωριού και πορεία σε μονοπάτια και δασικό δρόμο μέχρι το Μεγάλο Χωριό. Εάν υπάρξει χρόνος, συνέχιση μέχρι τον οικισμό του Γαύρου και ανηφορική πορείαμε κατάληξη στο Παλιό Μικρό Χωριό, όπου και η διανυκτέρευση σε δωμάτια και σκηνές. ΩΠ 4 ή 5, ΥΔ 400μ. ή 500μ., ΒΔ 1.
Κυριακή:
Ομάδα Α: Πορεία από δασικό δρόμο και μονοπάτι μέσα στις ελατοσκέπαστες πλαγιές της Χελιδόνας μέχρι την ομώνυμη κορυφή (1974μ.). Επιστροφή από τα ίδια στο χωριό. ΩΠ 6, ΥΔ 1100μ., ΒΔ 3.
Ομάδα Β: Πορεία από δασικό δρόμο μέχρι το εκκλησάκι του Αη Σώστη, διάσχιση της όμορφης κόψης από εύκολα αλλά εκτεθειμένα βράχινα περάσματα και κατάληξη στην κορυφή. Επιστροφή στο χωριό μαζί με την Ομάδα Α από την κλασική διαδρομή. Φαγητό κι επιστροφή στην Αθήνα. ΩΠ9, ΥΔ 1100μ., ΒΔ 3+.
Εξοπλισμός: Κράνος, ζώνη αναρρίχησης, λανιέρες, κορδονέτα, 2 καραμπίνερ ασφαλείας.
Δήλωση συμμετοχής με προκαταβολή από 3/11
Αρχηγοί: Γιάννης Δημητράκης, Λάζαρος Κουλπούζης
Δεκέμβριος 2020
Παρασκευή: Αναχώρηση στις 17:00 για το ξακουστό βλαχοχώρι του Ολύμπου, το Λιβάδι. Διανυκτέρευση σε δωμάτια και σκηνές.
Σάββατο:
Ομάδα Α: Από το δρόμο με κατεύθυνση προς Κατερίνη, ανάβαση στην κορυφή Βουλγάρα (1683μ.) διασχίζοντας την κορυφογραμμή της, με μοναδική θέα προς τις ψηλές κορυφές του Ολύμπου. Επιστροφή από άλλη διαδρομή στον Κοκκινοπλό. ΩΠ 7, ΥΔ 800μ., ΒΔ 2.
Ομάδα Β: Προώθηση στον Κοκκινοπλό και ανάβαση με μεγάλη κλίση στην κορυφή Κίτρος (2418μ.), με την εξαιρετική θέα προς τις ψηλές κορυφές του Ολύμπου. Επιστροφή στον Κοκκινοπλό από τα ίδια ή, αν υπάρξει χρόνος, από τη χαράδρα της Σταλαγματιάς. ΩΠ 9, ΥΔ 1350μ., ΒΔ 3.
Και οι δύο ομάδες, φαγητό στον Κοκκινοπλό και επιστροφή στο Λιβάδι.
Κυριακή: Από παλιό μονοπάτι, ανάβαση μέχρι τον Προφήτη Ηλία και, στη συνέχεια, ακολουθώντας τη ράχη, ανάβαση μέχρι την ψηλότερη κορυφή του Τίταρου (1839μ.). Επιστροφή από τα ίδια στο Λιβάδι. Φαγητό και επιστροφή στην Αθήνα. ΩΠ 6, ΥΔ 750μ., ΒΔ 2.
Δήλωση συμμετοχής με προκαταβολή από 11/11
Αρχηγοί: Γιάννης Δημητράκης, Γεύση Φωστηροπούλου
Κυριακή: Αναχώρηση στις 07.00 για Λειβαδιά. Από το γήπεδο της Λιβαδειάς, πορεία από χωματόδρομο και γραφικό μονοπάτι μέχρι την κορυφή με πολύ ωραία θέα στα γύρω βουνά. Στη συνέχεια, πορεία από χωματόδρομο και μονοπάτι με κατάληξη στο εκκλησάκι της Ιερουσαλήμ, που είναι σκαρφαλωμένο μέσα στα βράχια, πάνω από την Λιβαδειά. Κατάβαση στις Πηγές της Κρύας στην Λιβαδειά. Φαγητό και επιστροφή στην Αθήνα. ΩΠ 4-5,ΥΔ +/- 500μ.
Δήλωση συμμετοχής από 2/12
Αρχηγός: Θανάσης Πρέντζας
Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για το χωριό Τρούπι Ευβοίας (225μ.). Πορεία προς Καλή Πηγή και το εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής (780μ.) μέχρι τη θέση Αγνάντι (1000μ.), με πανοραμική θέα στο Αιγαίο. Στη συνέχεια, ανάβαση προς το Πέρασμα του Χρυσαετού και τη Στρουγγίτσα (1236μ.), την ψηλότερη κορυφή του όρους Καντήλι, με την περιμετρική θέα στο Αιγαίο, τον Ευβοϊκό, όλα τα βουνά της Εύβοιας (Δίρφη, Ξεροβούνι, Ευβοϊκό Όλυμπο, Πυξαριά, Κτυπά, Ξηρόν Όρος, Τελέθριο) και την εντυπωσιακή ακτογραμμή του Βόρειου Ευβοϊκού. Συνέχιση της πορείας κατά μήκος της κορυφογραμμής προς διάσελο Δρακότουρλας – Κούβερλου και κατάβαση από μονοπάτι προς Ξυλαγκαθόρεμα, με κατάληξη στο χωριό Δαφνούσα (250μ.). ΩΠ 7, ΥΔ 1000μ. Εάν υπάρξει χρόνος, σύντομη στάση για φαγητό και επιστροφή στην Αθήνα.
Δήλωση συμμετοχής από 9/12
Αρχηγός: Νίκη Παπασταθοπούλου
Πέμπτη: Αναχώρηση στις 17:00 για το χωριό Λαύκος στο Νότιο Πήλιο, όπου και όλες οι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο.
Παρασκευή: Προώθηση στο ιστορικό χωριό Προμύρι και πορεία μέσα σε εντυπωσιακή ρεματιά μέχρι τη παραλία του Πλατανιά. ΩΠ 2,5, ΥΔ -300μ., Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα, από το παλιό καλντερίμι, κατάβαση στη Μηλίνα και επιστροφή από άλλο μονοπάτι/καλντερίμι στον Λαύκο. ΩΠ 3, ΥΔ -/+300μ. Το βράδυ εορταστικό δείπνο στο ξενοδοχείο.
Σάββατο: Προώθηση στο παράλιο χωριό Κόττες. Ανηφορική πορεία μέχρι το χωριό Τρίκερι, ΩΠ 1, και κατάβαση στο ψαροχώρι της Αγ. Κυριακής. Επιστροφή στο Τρίκερι και περιήγηση στο παραδοσιακό χωριό. Το μεσημέρι, προώθηση στο λιμανάκι του Αλογόπορου και, αν ο καιρός το επιτρέψει, μετάβαση με βάρκα στο νησάκι Παλιό Τρίκερι. Περιήγηση στο νησί και στο Μοναστήρι της Παναγίας. Αργά το απόγευμα, επιστροφή στο ξενοδοχείο.
Κυριακή: Προώθηση στην Αργαλαστή, το κεφαλοχώρι του Νότιου Πηλίου, και σύντομη περιήγηση. Κατηφορική πορεία σε παλιό καλντερίμι μέχρι το Λεφόκαστρο, στην ακτή του Παγασητικού κόλπου. Προώθηση στον Βόλο για φαγητό και, νωρίς το απόγευμα, αναχώρηση για Αθήνα. ΩΠ 2,5, ΥΔ -300μ.
Δήλωση συμμετοχής με προκαταβολή από 1/12
Αρχηγός: Ιωάννα Πολύδερα
Ιανουάριος 2021
Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για Λιβάδι Αράχωβας. Πορεία σε ελατοσκέπαστο μονοπάτι και δασικό δρόμο μέχρι την κορυφή Πυργάκια (1719μ.) με το πυροφυλάκιο και τη μοναδική θέα στις ψηλές κορυφές του Παρνασσού και σ’ όλη τη Ρούμελη. Στη συνέχεια, κατάβαση από άλλο μονοπάτι μέχρι το Λιβάδι. Φαγητό και επιστροφή στην Αθήνα. ΩΠ 6, ΥΔ 500μ.
Δήλωση συμμετοχής από 4/1
Αρχηγός: Γιάννης Δημητράκης
Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, στη θέση Κελάρια. Ανάβαση από μονοπάτι στη ράχη του Γεροντόβραχου στην ψηλότερη κορυφή του (2396μ.). Στη συνέχεια, διάσχιση της κορυφογραμμής και ανάβαση στον Τσάρκο (2415μ.). Επιστροφή από άλλο μονοπάτι στο χιονοδρομικό κέντρο. ΩΠ 8, ΥΔ 800μ.
Εξοπλισμός: κραμπόν, πιολέ.
Δήλωση συμμετοχής από 4/1
Αρχηγός: Νικόλας Αναστασόπουλος
Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για Δεσφίνα. Πορεία από τους πρόποδες της Κίρφης, κάτω από την κορυφή Κόχραν, σε πετρόκτιστο κατηφορικό μονοπάτι με θέα τον υπεραιωνόβιο ελαιώνα της Άμφισσας και τον χώρο των Δελφών. Διάσχιση της κοίτης του Πλείστου ποταμού, ανηφορική πορεία μέσα από το χωριό Χρυσό και κατάληξη τους Δελφούς. Φαγητό σε ταβέρνα στο Ζεμενό και επιστροφή στην Αθήνα. ΩΠ 4, ΥΔ 500μ.
Δήλωση συμμετοχής από 7/1
Αρχηγοί: Λεωνίδας Μαργέλης, Χρήστος Χρυσάφης
Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για το ιστορικό χωριό Λεβίδι. Ανάβαση από δασικό δρόμο και ελατοσκέπαστα μονοπάτια μέχρι τα ξέφωτα του Μικρού Πετρίτη, με πανοραμική θέα στα βουνά του βόρειου τείχους της Αρκαδίας. Στη συνέχεια, πάλι από μονοπάτι, κατηφορική πορεία προς Βλαχέρνα. Κοπή της πίτας του ΠΟΑ σε τοπική ταβέρνα. ΩΠ 6, ΥΔ 600μ.
Δήλωση συμμετοχής από 14/1
Αρχηγός: ΔΣ
Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου και το καταφύγιο του ΕΟΣ Τρίπολης. Ανάβαση στην Οστρακίνα (1980μ.), την ψηλότερη κορυφή του Μαινάλου. Επιστροφή από τα ίδια μέχρι το καταφύγιο και, στη συνέχεια, από μονοπάτια και δασικό δρόμο, κατάβαση στη Βλαχέρνα για την κοπή της πίτας του ΠΟΑ σε τοπική ταβέρνα. ΩΠ 7, ΥΔ 700μ.
Δήλωση συμμετοχής από 14/1
Αρχηγός: ΔΣ
Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για Αρχαίο Φενεό Κορινθίας –λίμνη Δόξα. Πορεία σε δασικό δρόμο και στη συνέχεια σε μονοπάτι μέχρι το διάσελο του Κυνηγού. Από εκεί, μια ομάδα θα επιστρέψει από τα ίδια (ΩΠ 5, ΥΔ 750μ., ΒΔ Χ1), ενώ μια άλλη ομάδα θα ανέβει στη γειτονική κορυφή του Χελμού, το Νησί (2042μ.) (ΩΠ 8, ΥΔ 1300μ., ΒΔ Χ2).
Δήλωση συμμετοχής από 21/1
Αρχηγοί: Μάκης Κακολύρης. Ιωάννα Πολύδερα
Φεβρουάριος 2021
Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για Ζεμενό. Ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή της Κίρφης, το Ξηροβούνι (1560μ.) και κατάβαση στο Δίστομο. Διαδρομή μέσα από ελατόδασος. Η Κίρφη χωρίζεται από τον Ελικώνα από τον κάμπο του Δίστομου, ενώ, από τον Παρνασσό, από την κοιλάδα που σχηματίζει ο Πλείστος ποταμός. ΩΠ 6, ΥΔ +800 -1100μ.
Δήλωση συμμετοχής από 28/1
Αρχηγοί: Διονύσης Κουκουλάς, Λάζαρος Κουλπούζης.
Παρασκευή: Αναχώρηση στις 17:00 για Γιάννενα, όπου και όλες οι διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο.
Σάββατο: Προώθηση, μέσω γέφυρας Τσιμόβου και χαράδρας Αράχθου, στον οικισμό Κέδρος. Πορεία προς καταρράκτες Καζάνια, τους οποίους θα θαυμάσουμε από μακριά, και κατόπιν ανάβαση από το παλιό μονοπάτι των αγωγιατών και στη συνέχεια από χωματόδρομο σε πευκόφυτη περιοχή, στην κορυφή Λάπατα (1350μ.), με υπέροχη θέα προς τα Τζουμέρκα, την Πίνδο, το Περιστέρι και το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων, με τη πόλη και τη γραφική λίμνη Παμβώτιδα. Συνέχιση της πορείας από χωματόδρομο μέσα σε καταπληκτικό ελατόδασος και κατάληξη στο Πετροβούνι, το χωριό του Κατσαντώνη. Φαγητό σε ταβέρνα του χωριού και επιστροφή στα Γιάννενα. ΩΠ 5,ΥΔ + – 400μ.
Κυριακή: Προώθηση στο χωριό Ελληνικό για επίσκεψη στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Παπαγιάννη και κατόπιν στο χωριό Πλάκα. Πορεία προς το πρόσφατα αναστηλωμένο ιστορικό γεφύρι της Πλάκας, κατόπιν από χωματόδρομο προς τη Μονή Μουχουστίου και στη συνέχεια από μονοπάτι στο γραφικό ξωκλήσι του Αγίου Βασιλείου με καταπληκτική θέα στη χαράδρα του Αράχθου. Επιστροφή από τα ίδια, φαγητό σε ταβέρνα της περιοχής και αναχώρηση για Αθήνα. ΩΠ 4, ΥΔ +/-200μ.
Δήλωση συμμετοχής με προκαταβολή από 19/1
Αρχηγός: Θανάσης Πρέντζας
Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για Άνω Τρίκαλα Κορινθίας. Πορεία σε ωραίο μονοπάτι μέσα σε ελατόδασος μέχρι την κορυφή Περδικούλα, με την πανοραμική θέα. Κατάβαση στην γραφική λίμνη Δασίου και στη συνέχεια, από δασικό δρόμο και μονοπάτι,κατάληξη στα Μεσαία Τρίκαλα. Φαγητό και επιστροφή στην Αθήνα. ΩΠ 5, ΥΔ 500μ.
Δήλωση συμμετοχής από 11/2
Αρχηγός: Θανάσης Πρέντζας
Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για το χιονοδρομικό κέντρο Ζήριας. Πορεία σε δασικό δρόμο μέχρι την αρχή της βόρειας ράχης της Ζήριας. Ανάβαση, από τη ράχη με την υπέροχη θέα προς το Χελμό και τα βουνά της Ρούμελης, στην κορυφή Σημείο (2374μ.), την ψηλότερη της Βόρειας Πελοποννήσου. Κατάβαση από την κλασική διαδρομή στο χιονοδρομικό κέντρο και επιστροφή στην Αθήνα. ΩΠ 7, ΥΔ 900.
Δήλωση συμμετοχής από 11/2
Αρχηγός: Γιάννης Δημητράκης
Κυριακή: Αναχώρηση στις 07:00 για Χαλκίδα – Άνω Στενή. Ανάβαση από το μονοπάτι Σ1 μέσα σε πυκνό ελατόδασος στις παρυφές της Δίρφης μέχρι το καταφύγιο Μιχάλης Νικολάου του ΕΟΣ Χαλκίδας (1120μ.), με εκπληκτική θέα σε δύο θάλασσες, τις Σποράδες και τον επιβλητικό ορεινό όγκο των κορυφών της Δίρφη. ΩΠ4, ΥΔ 700μ. Επιστροφή με το πούλμαν στην Άνω Στενή για φαγητό και επιστροφή στην Αθήνα.
Δήλωση συμμετοχής από 18/2
Αρχηγός: Σαμουήλ Αμάρ
Κυριακή: Aναχώρηση στις 07:00 για Χαλκίδα – Άνω Στενή. Από τη Ράχη Συκά, πορεία προς το καταφύγιο Μιχάλης Νικολάου του ΕΟΣ Χαλκίδας (1120μ.) και ανάβαση από την κλασική διαδρομή στην υψηλότερη κορυφή (Δέλφι, 1743μ.). Κατάβαση από το κεντρικό λούκι προς την πλευρά του Αιγαίου με κραμπονάζ και χρήση πιολέ. ΩΠ 5-6. ΥΔ 660μ. Επιστροφή με το πούλμαν στην Άνω Στενή για φαγητό και επιστροφή στην Αθήνα.
Εξοπλισμός: κραμπόν, πιολέ (απαραίτητη η εξοικείωση με τη χρήση τους).
Δήλωση συμμετοχής από 18/2
Αρχηγοί: Λεωνίδας Μαργέλης, Χρήστος Χρυσάφης